Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Alertă de călătorie în Republica Cipru

Publicat:Mon, 16/03/2020 - 09:47

Stimați cetățeni,

Vă informăm că autoritățile Republicii Cipru au decis implementarea următoarelor măsuri pentru prevenirea propagării coronavirusului:
Începând cu data de 15 martie, pentru o perioadă de 15 zile, nu pot intra pe teritoriul R. Cipru decât :

- Cetățeni ciprioți

- Rezidenți legali în R. Cipru (posesori ai foii galbene)

- Cetățeni din state membre UE sau din alte țări care lucrează în Cipru

- Diplomați și persoane aflate în misiuni oficiale

- Persoane care călătoresc din motive profesionale, cu obligația de a prezenta o autorizație emisă de ministerul de resort

- Elevi și studenți care studiază pe teritoriul R. Cipru.

În cazul în care persoane aparținând categoriilor de mai sus vin din provincia Hubei (China), Italia, Iran și Republica Coreea, acestea vor fi rămâne în izolare sub supraveghere medicală timp de 14 zile.

Toate celelalte persoane intrate pe teritoriul Ciprului se vor autoizola la domiciliu, supraveghindu-și starea de sănătate timp de 14 zile. In cazul în care prezintă simptome corespunzătoare coronavirusului (febră, tuse, dureri de cap), vor anunța serviciile medicale la numărul de telefon 1420.

Persoanele care au intrat în Cipru înainte de 15 martie sunt sfătuite să rămână în Cipru 14 zile de la data sosirii, în autoizolare și supraveghere.
Cetățenii din categoriile mai sus menționate pot părăsi țara dacă nu prezintă niciun fel de simptome de coronavirus.

Cetățenii străini, indiferent de naționalitate, nu pot intra pe teritoriul Republicii Cipru începând cu 15 martie până la 30 martie. Această perioadă poate fi prelungită.

Informația aceasta o puteti găsi și pe site-ul aeroporturilor: https://www.hermesairports.com/prepare-your-j…/covid-19-info

În eventualitatea situațiilor de urgenţă sau de forţă majoră, puteți contacta la numărul de telefon mobil de urgență al Sectiei Consulare al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă: +30 699 793 9458. (Atenţie: la acest număr nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare).