Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Aniversarea a 27 ani a relațiilor diplomatice moldo-elene în Parlamentul elen

Publicat:Thu, 28/03/2019 - 13:47

Aniversarea a 27 ani a relațiilor diplomatice moldo-elene, la 27 martie curent, a prilejuit organizarea unei ședințe comune a Ambasadei cu Grupul de prietenie Parlamentară a Legislativului elen conduse de Ambasadorul Anatol Vangheli și Membrul Parlamentului Nikolaos Igoumenidis, cu participarea deputaților fracțiunilor parlamentare și a colaboratorilor Ambasadei.

În cadrul discuțiilor a fost făcută o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor bilaterale în toate domeniile de colaborare, a realizărilor obținute și a perspectivelor de colaborare, cu accent asupra dimensiunii parlamentare. Ambasadorul Anatol Vangheli a exprimat sincere mulțumiri pentru sprijinul Greciei pentru procesele democratice din Republica Moldova. La rândul său deputatul Nikolaos Igoumenidis a reiterat cu fermitate susținerea pentru parcursul european al țării noastre.

În altă ordine de idei, interlocutorii eleni au fost informați despre situația politică și rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova.