Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Informație privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene anunțată de autoritățile elene

Publicat:Mon, 29/06/2020 - 17:05

Autoritățile elene au anunțat noile protocoale privind persoanele care intenționează să călătorească în Republica Elenă începând cu 1 iulie 2020, precum și reiterat faptul că își rezervă dreptul de a modifica oricând condițiile și măsurile de intrare pe teritoriul elen, în funcție de circumstanțele și evoluțiile epidemiologice.

Astfel, începând cu această dată, toate persoanele care intră pe teritoriul elen (pe cale aeriană, rutieră și/ sau maritimă) sunt obligate, cu cel puțin 48 ore înaintea efectuării călătoriei, să completeze un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia autoritățile să poată asigura evidența electronică a călătorilor. Ulterior completării, persoanele vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care va necesita a fi păstrat și, în momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, prezentat autorităților de frontieră (electronic sau pe suport de hârtie). Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr/#/

Totodată, a fost reiterată obligativitatea respectării măsurilor generale de prevenție (purtarea măștilor și distanțarea fizică/ socială).

Pentru detalii, rugăm să accesați link-ul: https://travel.gov.gr/#/

Notă. Amintim, în context, că până la 30 iunie, se mențin în vigoare interdicțiile temporare de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor străini (din țările non-UE) pentru călătoriile neesențiale, cu scopul diminuării efectelor răspândirii pandemiei COVID-19.