Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Mesajul de pace al Republicii Moldova promovat de Ion Lazarenco a ajuns în Grecia

Publicat:Fri, 28/06/2019 - 09:15

Mesajul de pace și unitate între popoare este promovat la Atena de către candidatul țării noastre la Premiul Nobel pentru Pace, dl Ion Lazarenco Tiron. Aflat într-o vizită de lucru în Republica Elenă organizată cu sprijinul Ambasadei, dl Ion Lazarenco a avut o prezentare la Universitatea internațională Webster din Atena și întrevederi cu Viceministrul Afacerilor Externe dl Terence-Nicolaos Quick și cu delegația Federației elene de Natație, condusă de Președintele Dimitrios Diathesopoulos, în cadrul cărora a fost transmis mesajul de pace și descrisă inițiativa SwimofPeace. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe proiecte comune care ar atrage participarea pe viitor a sportivilor din Republicii Moldova, Grecia și Turcia.

Vizita candidatului Republicii Moldova pentru Premiul Nobel pentru Pace Ion Lazarenco este pe larg mediatizată în Grecia și va fi promovata ulterior în cadrul unei recepții oficiale oferită de Ambasadă și în cadrul evenimentului Oceanman Greece Otylo Bay 2019, unde dl Ion Lazarenco, va participa în calitate de invitat special.

Ion Lazarenco Tiron este cunoscut deopotrivă ca înotător în ape deschise, unul din cei 8 oameni din întreaga lume care a reușit traversarea în înot cele 7 strâmtori din prima încercare și promotor al păcii și unității între popoare. Dl Lazarenco este cunoscut pentru acțiunile sale caritabile dedicate copiilor din familiile vulnerabile din Republica Moldova.

https://bit.ly/2IqVAj6
https://bit.ly/31LU03c
https://bit.ly/2WTPUXO
https://bit.ly/2IUDG7n
https://bit.ly/2Y8pnTn
https://bit.ly/2WRfTiB
https://bit.ly/2RoHDoQ
https://bit.ly/2XZjCaf
https://bit.ly/2WShiAK