Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Programul vacanței de vara a celor 26 de copii din centrele de plasament din Republica Moldova a continuat, în perioada 17-21 iunie, în orașul Marathon de lângă Atena...

Publicat:Tue, 21/06/2022 - 13:40

Programul vacanței de vara a celor 26 de copii din centrele de plasament din Republica Moldova a continuat, în perioada 17-21 iunie, în orașul Marathon de lângă Atena, unde datorită generozității Președintelui ONG-ului elen „Smile of the Child” domnul Constantinos Yannopoulos, care a acoperit cheltuielile aferente întreținerii, copiii au avut parte de noi experiențe inedite.

Pe lângă sesiunile de plajă, elevii au avut parte de excursii organizate de Ambasadă la Acropolis, plimbare prin piața Monastiraki, prin Piața Constituției, admirând clădirea Parlamentului elen, prin Grădina Națională, dar și o vizită la Stadionul Olimpic Panathenaic și muzeul acestuia.

Într-una din zile, grupul de copii a vizitat și sediul Ambasadei de la Atena și s-au familiarizat cu activitățile care se desfășoară în cadrul Misiunii Diplomatice într-o atmosferă caldă și familiară.

Ultima zi s-a încheiat cu vizita surpriză la grădina zoologică din Attica, unde copiii au avut frumoasa oportunitate de a petrece timpul educativ, văzând o mare varietate de animale, învățând în acest fel despre importanța naturii și regnului animal, dar și necesitatea de a cultiva dragostea și respectul pentru floră și faună.

Cu recunoștință pentru realizarea acestui proiect nou care a adus zâmbete și bucurie pe chipurile copiilor din centrele de plasament din Moldova, aducem profunde mulțumiri dlui Konstantinos Maravegias, deputat al partidului Noua Democrație și Președinte al grupului parlamentar de prietenie eleno-moldav, dlui Președinte Constantinos Yannopoulos și întregii echipe a ONG-ului elen „Smile of the Child” dar și Fundației din Moldova „Open Gates” de la care a acest proiect a prins contur.

ΤοΧαμόγελο ΤουΠαιδιού

Konstantinos Maravegias

Fundatia “Open Gates”