Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Vacanța de vară a început pentru un grup de 26 de copii din centrele de plasament din Republica Moldova cu bucurie mare pentru că au fericita ocazie să fie găzduiți într-o tabără de copii din Grecia , în apropierea orașului Volos

Publicat:Tue, 14/06/2022 - 13:30

În perioada 12-17 iunie, grupul de copii va fi cazat la tabăra Mitropoliei Dimitriados și Almyroy din Agio Lavrentio, regiunea Pilios, grație eforturilor conjugate ale Ambasadei Republicii Moldova de la Atena, cu suportul și implicarea activă a Președintelui grupului parlamentar de prietenie eleno-moldav, Konstantinos Maravegias, dar și arhimandritului Mitropoliei, Maximos Papaioannou.

Pe lângă acoperirea tuturor aspectelor logistice aferente călătoriei și sejurului în nordul Greciei, școlarii, cu vârste între 10-15 ani, vor beneficia de excursii la Muzeul Arheologic Athanasakeion și Site-ul Arhiologic Dimini, vizitarea legendarei corabiei ARGO din portul Volos, lecții de pictură și o excursie deosebită pe insula Skiathos.

Programul taberei dorește să aducă experiențe inedite, mișcare în natură și la mare, dezvoltarea aptitudinilor prin activități în echipă și individuale, sub supravegherea părintelui Kalinikos și a profesorilor din centrele de plasament din Moldova.

Aducem sincere mulțumiri celor care au făcut posibilă realizarea acestui vis frumos pentru copii, organizatorilor din Republica Moldova, fundația caritabilă Open Gates, părții elene, domnului K. Maravegias și domnului Ioakim Baltsavias, dar și Mitropoliei Dimitriados și Almyroy.

Vacanța va continua, în perioada 17-21 iunie, în orașul istoric de pe malul mării, Marathon, județul Attica, cu un program activ de vizitare a spațiilor arheologice din Atena, organizat de Ambasadă.

Fundatia “Open Gates”

Konstantinos Maravegias

Ioakim Baltsavias