Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Ambasador

Anatol
Vangheli

Stimați concetățeni,

Stimați membri ai diasporei moldovenilor din Grecia,

La data de 14 iulie am început activitatea în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Atena, iar pe 20 iulie 2017 am prezentat Scrisorile de acreditare Excelenței Sale Prokopios Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar.

Am preluat această misiune importantă la etapa când marcăm 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre, fiind conștient de sarcinile și responsabilitățile majore pe care le am în serviciul statului și al cetățenilor săi.

Mă voi angaja dinamic să promovez o imagine destoinică a Republicii Moldova în Republica Elenă și nutresc speranța că voi avea susținerea integrală a comunității moldovenilor stabiliți aici, în Grecia, pentru a promova valorile esențiale precum cultura, frumoasele tradiții și obiceiuri ale țării noastre.

Împreună cu echipa, voi depune efort în vederea stabilirii unui dialog permanent cu autoritățile Republicii Elene pentru a proteja interesele naționale ale Republicii Moldova, cât și pentru a promova și apăra drepturile fiecărui cetățean moldovean, aflat pe teritoriul Greciei cu scopuri nobile.

Republica Moldova și Republica Elenă sunt atașate prin legături istorice valoroase, iar relațiile noastre bilaterale se dezvoltă dinamic și prietenos. Avem susținerea plenară a Greciei în continuarea parcursului european, promovarea reformelor necesare în scopul implementării valorilor europene. Vom consolida în continuare cooperarea economică bilaterală, schimburile comerciale, vom dinamiza cooperarea culturală și cea în domeniul educației.

Fiind în Grecia la studii sau la muncă, cu trai permanent sau temporar, dumneavoastră faceți parte din categoria cetățenilor curajoși, curioși, optimiști, progresiști, dat fiind faptul că ați acumulat noi experiențe, vorbiți o nouă limbă, cunoașteți alte civilizații și culturi, comunicați cu cetățeni ai altor state și v-ați integrat cu succes în societatea europeană. Anume din aceste considerații, contribuția dumneavoastră personală este esențială pentru a aduce în Republica Moldova, prin exemple concrete, valorile europene, și pentru a promova peste hotare o imagine pozitivă a țării noastre.

În speranța dezvoltării și menținerii unei relații fructuoase, amicale și cooperante, vă îndemn la un dialog continuu și productiv pe parcursul întregului meu mandat în Republica Elenă.

Cu respect,

Anatol Vangheli

Ambasador

Curriculum Vitae - Dl Anatol Vangheli

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda