Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Ambasada a organizat o prezentarea economică a Republicii Moldova la Atena

Publicat:Tue, 15/10/2019 - 15:37

La 14 octombrie curent, Ambasada, în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie a Atenei și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a organizat în capitala Republicii Elene o prezentare economică a țării noastre. În cadrul evenimentului Ambasadorul Anatol Vangheli și invitatul special, Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova Sergiu Harea, au vorbit despre oportunitățile de afaceri și investiționale, precum și despre principalele realizări din domeniul economic. Delegația elenă a fost condusă de Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Atenei, dl Michalis Siamidis, care a subliniat interesul pentru consolidarea raporturilor de afaceri dintre cele două țări și a asigurat că o delegație de oameni de afaceri greci va vizita curând Republica Moldova. Acțiunea a prilejuit, de asemenea, organizarea întrevederilor B2B dintre reprezentanții companiilor moldovenești și elene din domeniul agroalimentar și industriei ușoare.

De menționat că evenimentul s-a înscris în cadrul promovării obiectivului economic al Ambasadei pe anul 2019 și a întrunit participarea reprezentanților cercului elen de afaceri, instituțiilor de profil din Grecia, Șefilor Misiunilor diplomatice și atașaților economici.

În fotografii: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a RM, Sergiu Harea, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Atenei, Michalis Siamidis, Ambasadorul RM la Atena, Anatol Vangheli, Ambasadorul Mexicului, Daniel Hernandez-Joseph, Consulul Onorific al RM pe Creta, Ioannis Theodoroglakis, șeful Direcției evenimente de afaceri, târguri și expoziții, CCI a RM, Carolina Chiper, Șeful Direcției relații internaționale a CCIA, Maria Zografou, Președintele Asociației de prietenie moldo-elenă Al. Ipsilantis, Svetlana Lisagor Vergis, reprezentanții companiilor din RM și Grecia, colaboratorii CCIA și ai Ambasadei RM și altor Misiuni Diplomatice de la Atena.