Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Ambasada a prezentat la Atena climatul de afaceri din Republica Moldova

Publicat:Wed, 20/11/2019 - 09:37

În perioada 18-19 noiembrie, la Atena a avut loc Primul Forum al sinergiilor investiționale și întreprinderilor comune din Europa de Sud-Est și Visegrad, eveniment organizat de Camera de Comerț Elveția-Grecia și oficiul Guvernatorului regiunii Attica.

Forumul a pus în discuție principalele teme economice și investiționale din Grecia și alte 8 țări străine, între care și Republica Moldova. Astfel, Ambasadorul Anatol Vangheli a prezentat detaliat climatul investițional din țara noastră, oportunitățile de afaceri și domeniile prioritare, precum sectoarele informații şi comunicații; fabricarea de mașini şi echipamente; fabricarea produselor textile, de îmbrăcăminte şi încălțăminte; industria alimentară, agricultura și viticultura. Acțiunea a permis, de asemenea, studierea experienței altor țări și stabilirea de contacte importante pentru promovarea agendei economice a Ambasadei.

De subliniat, că participarea la evenimentul respectiv se încadrează în șirul acțiunilor Ambasadei Republicii Moldova la Atena de promovare a cooperării economice, comerciale și investiționale.