Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru

Consulatul Onorific al Republicii Moldova pe insula Creta, Republica Elenă, a fost inaugurat

Publicat:Wed, 13/11/2019 - 10:39

Pe data de 11 noiembrie în orașul Chania, Republica Elenă, Ambasadorul Anatol Vangheli a participat la acțiunea de inaugurare a primului Consulat Onorific al Republicii Moldova pentru circumscripția Creta, urmată de o recepție oferită de Consulul Onorific Ioannis Theodoroglakis.

Cu prilejul evenimentului care a fost pe larg mediatizat în presa elenă, Ambasadorul Anatol Vangheli a mulțumit participanților pentru atitudinea caldă față de țara noastră și a subliniat importanța activității consulatelor onorifice în susținerea obiectivelor de politică externă a țării noastre, în special de protejare a drepturilor cetățenilor moldoveni aflați peste hotare. În context, autoritățile elene locale au fost solicitate a oferi sprijin maxim în activitatea dlui Consulul Onorific având în vedere numărul important de cetățeni moldoveni aflați pe insula Creta. La rândul său, Consulul Onorific Ioannis Theodoroglakis a mulțumit pentru suportul oferit de Ambasadă, subliniind că diaspora moldovenească de pe Creta și consolidarea relațiilor comercial-economice moldo-elene vor constitui obiective prioritare de activitate.

La eveniment dedicat Republicii Moldova au fost invitați peste 250 persoane, reprezentanți ai diasporei moldovenești, mass-mediei, cercului de afaceri și conducerea instituțiilor de stat, între care viceguvernatorul, viceprimarul, șeful poliției, altele.

Mai multe detalii aici: shorturl.at/gjDP4