Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Participarea comună a Ambasadei și diasporei la Târgul caritabil de Crăciun de la Atena

Publicat:Mon, 25/11/2019 - 15:23

În perioada 23-24 noiembrie curent, Ambasada Republicii Moldova la Atena, împreună cu Consulatul Onorific din Chania, Creta și cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia, membri ai Uniunii de prietenie A. Ipsilanti, asociațiilor Orfeu și Tyras au participat cu stand la Târgul caritabil de Crăciun din Atena, acțiune organizată de către Asociația elenă de Caritate „Prietenii Copilului” și corpul diplomatic străin acreditat în Grecia.

Târgul caritabil de Crăciun, ca și în cadrul edițiilor precedente, a urmărit scopul acumulării de fonduri pentru copiii din familiile în necesitate din Grecia cu ajutorul promovării produselor străine, inclusiv moldovenești, tradițiilor culinare, a obiectelor confecționate manual de către cetățenii moldoveni aflați în Grecia precum cele de artizanat, sculpturi în lemn, bijuterii, tricotaje, etc. De asemenea, la ediția curentă, au evoluat cu program artistic reprezentanții celor trei asociații diasporale funcționale în Grecia. Menționăm cu mândrie că standul Ambasadei a fost vizitat de către cetățenii diferitor state și de către autoritățile locale din Atena care au manifestat interes față de tradițiile și cultura moldovenească.

Aducem mulțumiri tuturor participanților la standul Republicii Moldova pentru promovarea imaginii țării noastre și a Ambasadei în calitate de susținător al cauzelor caritabile din Republica Elenă.

Mai multe detalii aici: <href="https://bit.ly/35z6OuJ" target="_blank">https://bit.ly/35z6OuJ