Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Sărbătoarea „Ziua Limbii Române” celebrată la Ambasadă împreună cu diaspora moldovenească din Grecia

Publicat:Mon, 02/09/2019 - 11:06

Evenimentul a fost celebrat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Atena și a întrunit participarea a peste 50 reprezentanți ai diasporei și cercului de prieteni eleni.

Programul acțiunii a cuprins interpretarea de cântece de către corul Asociației Orfeu și Tyras „Dor de Doină”, condus de Dina Izbișciuc, Clubul Do-Re-Mi de la Atena, un recital de poezii de către membrii Uniunii Alexandros Ipsilanti și prezentarea teatrului de păpuși din Atena „Păpușile care spun povești” în dorința comună de a promova limba, specificul național și tradițiile frumoase peste hotarele țării cu scopul păstrării legăturii cu plaiul natal. Cu prilejul acestui eveniment inedit, Ambasadorul Anatol Vangheli a adresat un cuvânt de felicitare conaționalilor prin care a apreciat colaborarea existentă, reiterând deschiderea Misiunii Diplomatice în vederea protejării și susținerii intereselor cetățenilor moldoveni din Grecia. O adresare poetică a fost rostită de către Svetlana Lisagor Vergis.

Întâlnirea cu cetățenii Republicii Moldova pentru a sărbători zilele de însemnătate istorică pentru țara noastră a devenit o tradiție în cadrul Ambasadei, evenimentul menționat fiind organizat pentru al treilea an consecutiv.

Mai multe detalii aici: https://bit.ly/2kkGWk9