Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă

Subiectul pensiilor cetățenilor moldoveni a fost discutat de Ambasadorul Anatol Vangheli cu Viceministrul Panagiotis Mitarakis

Publicat:Thu, 05/09/2019 - 13:30

Reluarea negocierilor pe proiectul Acordului Securității Sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost subiectul discuției Ambasadorului Anatol Vangheli cu Viceministrul elen al Muncii, Solidarității și Securității Sociale, Panagiotis Mitarakis. În termeni concreți, interlocutorii au abordat perioada organizării celei de-a doua runde a negocierilor documentului, fiind convenită ca o nouă întâlnire a experților să aibă loc la Chișinău în perioada imediat următoare, astfel încât semnarea Acordului să aibă loc la începutul anului viitor.

A fost conclus că amânarea anterioară a negocierilor a fost motivată de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Elenă din luna iulie 2019.

Ambasada va depune efort pentru ca subiectul pensiilor cetățenilor moldoveni care au muncit în Grecia să fie tratat cu prioritate de către ambele părți și să fie soluționat în viitorul apropiat.